slotenmaker rotterdam

Wat doet een moderne slotenmaker?

Analyse van het beroep van slotenmaker vandaag

Gidsen

Smid

Het smidsvak heeft een geschiedenis zo oud als de beschaving zelf.

Het gaat terug tot de oude farao’s, met graven met vergrendelingen die worden beschouwd als de voorlopers van moderne sluitsystemen. In de loop der tijden is het smidsvak sterk veranderd en het verandert nog steeds in een snel tempo.

Smidsvak

De moderne slotenmakerij houdt zich tegenwoordig deskundig bezig met de beveiliging van woningen en kan alle aspecten en vereisten in verband met de beveiliging van woningen voor haar rekening nemen en er bijzondere aandacht aan besteden.

De moderne slotenmaker kan u natuurlijk uw huis weer binnenlaten als de deur op slot zit maar u de sleutel niet bij u hebt, of hij kan zorgen voor de vervanging van het slot als u verhuisd bent en het risico wilt vermijden dat de vorige huurders een kopie bewaren en ongestoord uw huis kunnen binnendringen.

Je kunt nooit zeker genoeg zijn bij het maken van dit soort keuzes en voorzichtigheid loont in dit soort gevallen altijd. In feite hebben wij in vorige artikelen reeds besproken hoe gemakkelijk het is om een slot te openen met bijvoorbeeld een Bulgaarse sleutel.

Als u nog een dubbelbaard slot hebt, dat verouderd en onbetrouwbaar is geworden, kunt u het laten vervangen door een veel betrouwbaarder en veiliger Europese cilinder.

De geschiedenis van het slotenmakersvak in de moderne tijd

In het begin van de jaren negentig werd de transpondertechnologie in de automobielindustrie geïntroduceerd. Dit belangrijke initiatief, dat werd ingevoerd om voertuigen veiliger te maken, betekende dat slotenmakers vrijwel onmiddellijk een nieuwe reeks vaardigheden moesten aanleren en nieuwe apparatuur moesten aanschaffen, alleen maar om de consument van autosleutels te kunnen voorzien.

Misschien is de grootste mythe over slotenmakers voor degenen die ook in de auto-industrie werken, dat alleen autodealers nieuwe of vervangende sleutels kunnen leveren.

Hoewel deze bewering waar kan zijn voor sommige zeer high-end voertuigen, is de realiteit dat de moderne slotenmaker een professional is die sleutels kan maken voor de meeste voertuigen op de markt. En als u uw sleutels kwijt bent, kan de slotenmaker naar u toe komen.

Hoewel wij geen sleutels dupliceren, laat staan auto’s, is het zinvol om het in dit overzicht van de evolutie van het slotenmakersvak op zijn minst te vermelden omdat het een praktijk is die andere professionals overnemen en waarin zij zich specialiseren.

Een moderne slotenmaker voor de modernste technologie

Misschien wel de grootste verandering voor professionele slotenmakers is de verschuiving naar elektronische sluitsystemen.

Elektronische slotenmakers installatiesystemen

Sommige commerciële bedrijven (zoals grote ondernemingen met veel werknemers) maken in feite al vele jaren gebruik van elektronische sluitsystemen om te kunnen controleren wie wanneer toegang heeft tot het kantoor en zo snel en gemakkelijk de toegang te kunnen wijzigen of weigeren.

De laatste jaren hebben wij ook een enorme toename gezien van particulieren met onroerend goed dat zij wilden opwaarderen en waarop zij besloten hebben winst te maken door kamers te verhuren.

Sterker nog, steeds meer van deze mensen melden zich aan en gebruiken Airbnb voor dit doel.

Hoewel veel woningen op Airbnb nog steeds een fysieke sleutel gebruiken, zijn vele anderen gemoderniseerd en met de tijd meegegaan door het gebruik van elektronische sloten met digitale toetsenborden en toegangscodes die verlopen na het einde van het verblijf.

Sommige kunnen zelfs op afstand worden geprogrammeerd, zodat de eigenaar niet eens fysiek naar het pand hoeft te gaan om de code te wijzigen.

Naast het gebruik voor toeristische doeleinden, heeft de slotenmakersbranche ook een toename gezien van het gebruik van deze slimme sloten door particulieren, louter voor thuisgebruik en niet voor commercieel of toeristisch gebruik.

Het spreekt vanzelf dat moderne professionele slotenmakers over de nodige vaardigheden beschikken en toegang hebben tot de nieuwste producten om klanten het gemak van elektronische beveiliging in hun woning te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *