Plug-in hybride elektrische auto

Plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV’s) verschillen van volledig elektrische voertuigen doordat ze zowel een batterij als een interne verbrandingsmotor hebben die benzine verbruikt. Daardoor hebben PHEV’s een grotere actieradius dan AEV’s. PHEV’s rijden op elektriciteit voor een kortere actieradius – gewoonlijk ergens tussen 6 en 40 mijl – en schakelen dan over op benzine om de interne verbrandingsmotor aan te drijven. Vanaf dit punt werken PHEV’s als een hybride elektrische auto, verbruiken ze minder brandstof en produceren ze minder emissies dan vergelijkbare voertuigen met benzinemotor. Net als volledig elektrische voertuigen maken PHEV’s gebruik van regeneratief remmen om hun batterijen op te laden. Een andere manier om de auto op te laden, is om een laadpaal kopen

 

Het hebben van zowel elektrische als benzine als opties maakt PHEV’s een goede keuze voor bestuurders die auto’s nodig hebben voor langere reizen. Het hebben van een benzine-back-up kan ook helpen bij het verlichten van een veel voorkomende zorg voor elektrische autobezitters die bekend staat als “range anxiety”: als u buiten het bereik van de batterij van uw auto reist, zult u niet aan de kant van de weg komen te staan zonder een manier om thuis te komen. Plug-in hybride elektrische auto’s hebben gemiddeld een kleinere actieradius dan hun AEV-tegenhangers, maar ze verbruiken brandstof efficiënter dan conventionele auto’s.

 

Populaire plug-in hybride elektrische auto’s zoals de Toyota Prius Prime (25 mijl elektrische actieradius en 54 mpg) en de Chevrolet Volt (53 mijl elektrische actieradius en 42 mpg) hebben variërende elektrische actieradius en mpg ratings. Een paar andere PHEV opties zijn de Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid (29 mijl elektrische actieradius en 52 mpg) en de Ford Fusion Energi (21 mijl actieradius en 42 mpg). Hiervoor is een alfen laadpaal uitermate geschikt 

 

Zoals bij de aankoop van elk voertuig moet rekening worden gehouden met de behoeften van de bestuurder, de lengte van de ritten en de prijs. Naast de actieradius van de elektrische batterij is het ook belangrijk om het brandstofrendement van het voertuig in aanmerking te nemen bij het vergelijken van uw opties. Lees meer over de voor- en nadelen van plug-in hybride elektrische voertuigen ten opzichte van conventionele auto’s in EnergySage’s conventionele vs. PHEV/hybride gids.

 

Welk type elektrische auto?

De aankoop van een auto is uiteindelijk een persoonlijke beslissing die gebaseerd moet zijn op de auto die het beste bij uw behoeften past. Elektrische auto’s, of ze nu volledig elektrisch of hybride zijn, zijn een geweldige investering die uw brandstofkosten en schadelijke uitstoot van fossiele brandstoffen verminderen. Bovendien kunt u de aankoop van een AEV of een PHEV combineren met een zonnepanelensysteem om een thuislaadstation te creëren dat de kracht van de zon gebruikt om uw voertuig op te laden, waardoor uw kosten en uw impact op het milieu nog verder dalen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.